Moje postřehy o jídle

17. června 2016 v 12:55 |  Jak jsem začala hubnout


Už je tomu asi rok nebo půl roku, co jsem začala přemýšlet o tom, že mi vlastně omáčky už tolik nechutnají. Knedlíky jsem jedla naposledy před asi 14 dny, protože jsme měli rodinný slavnostní oběd, ale jinak si nepamatuji, kdy jsem je předtím jedla. Bylo mi po nich těžko. Párky jsem jedla naposledy asi 2 měsíce zpátky. Nedávno jsem tedy jedla vuřty, ale to jsem na ně měla chuť. Vůbec mi to jinak nechybí. Když jsem si začala vařit sama při studiu na vysoké škole, tak jsem si vařila několikrát rizoto, často špagety, palačinky, dvakrát rybí prsty s bramborami, jednou i obalovaný květák s bramborami nebo karbanátky, občas maso… Když už jsem všechna jednoduchá jídla jednou uvařila asi po půl roce, nevěděla jsem, co už jíst. Nechtělo se mi to vařit znovu. Neměla jsem na to už chuť. Koupila jsem si i Nutellu. Teď bych to neudělala, i když mi chutná. Snažím se vyvarovat palmovému oleji.
Nedávno jsem začala na YouTube sledovat veganku Camie. Líbí se mi její videa a jídla jsou mi inspirací. Kamča je veselá a oplývá pozitivní náladou. Nyní se snažím se nejíst maso několikrát denně, ale jen párkrát do týdne, prostě jsem na něj přestala mít chuť. Piju více vody, samotné nebo s citronem. Na koleji jsem si často dělala čaj nebo vodu se šťávou. Šťávu jsem úplně vynechala ze svého jídelníčku. Nikdy by mě nenapadlo, co budu vařit. Minule jsem měla malou zásobu jídla, a tak jsem smíchala těstoviny, tuňáka z konzervy a vařená vejce. Bylo to výborné. Začala jsem si to dělat opakovaně, protože mi ta kombinace zachutnala. Sobě i své spolubydlící jsem ukuchtila ovesné lívance. Moc jí chutnaly a divila se, že v nich není žádný cukr. Byly v nich jen banány. Teď v týdnu jsem si vařila rýži, na to jsem položila půlku konzervy červených fazolí, 2 rajčata a celé dílo jsem opepřila. Vůbec jsem nesolila a to mám ráda, když je něco slané. Bylo to moc dobré. Doma se na mě koukali jako na blbce, co to jím, ale mě to chutnalo. Zkusila jsem zkombinovat tuňáka, rýži a zeleninu, protože jsem to našla v magazínu Albert v kuchyni. Nebylo to špatné. Začala jsem si častěji dělat smoothie. Objevila jsem božskou kombinaci - Alpro čokoládové sójové mléko, banány a ovesné vločky. Všem tuto kombinaci doporučuji. Láska k jogurtům mi zůstala, ale snažím je jíst více bílých jogurtů. Díky zkoušení nových potravin jsem objevila celozrnné tortilly, čokoládový Šufánek (moravské neslazené arašídové máslo s čokoládou), pražené kakaové boby, výbornou rajčatovou omáčku od DM… Díky Kamče jsem zkusila vodní meloun s limetkou. Kdo to nikdy neměl, nepochopí. Nechutná to jako meloun, ale je to něco neuvěřitelného, opravdová mňamka.
Moje váha zůstává stejná. Je to tím, že se mi teď nechce cvičit, ale pak zase začnu. Moje pleť se také nezlepšila (poslední rok mě trápí více akné), ale to mě neodradilo od toho zkoušet nové kombinace jídel, pít více vody a jíst více ovoce a zeleniny. Před 2 dny jsem měla hamburger z fast foodu. Po 2 měsících jsem měla něco z fast foodu. Holky mě přemluvily, ať si dám pořádné jídlo předtím, než půjdeme na diskotéku. Minule se mi po salátu udělalo špatně. Špatně mi tentokrát nebylo, ale ten hamburger byl odporný. Fuj. Nevypadal hezky. Říkám, to si radši osmažím řízek než jíst toto. Už se nedivím, že když jdu s holkami do fast foodu, tak je půl roku jen pozoruji a ony nechápou, proč si nic nedám. Už mi to nechutná.

obrázek: We♥it
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kakadyla Kakadyla | Web | 19. června 2016 v 9:46 | Reagovat

To jídlo s rýží a fazolemi je mé oblíbené :D taky nejsem na omáčky a na knedlíky, ale už týden mám chuť na svíčkovou a to jsem jí neměla přes 2 roky určitě :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama