Uzené tofu v rajčatové omáčce

7. září 2016 v 9:03

Na 2 porce budeme potřebovat:

trochu oleje (slunečnicový nebo jiný)
velká bílá paprika
2 rajčata
5 velkých žampionů
1 balení uzeného tofu
1 malý rajčatový protlak (70g)
2 balíčky rýže
voda
sůl
pepř
provensálské koření

Postup:

Uvaříme si rýži dle návodu. Do druhého drnce nalijeme trochu oleje. Přidáme pokrájené uzené tofu, papriku, 2 rajčata a 5 žampionů. Vše necháme podusit. Přilejeme vodu. Dále do celé směsi vmísíme rajčatový protlak. Na závěr osolíme, opepříme a vhodíme trochu provensálských bylinek. Podáváme s rýží.

Toto je můj první pokus o přípravu tofu. Myslím, že se mi to povedlo. Příště jsem to podávala s čočkou, bylo to také dobré.

Dobrou chuť

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Olja:) Olja:) | Web | 28. září 2016 v 14:06 | Reagovat

Na tom obrázku to nevypadá nijak špatně, ale já prostě nevím .. maso sice poslední 3 měsíce skoro nejím, ale to tofu mi tak hrozně nechutná :D :D

2 osobnivesmir osobnivesmir | Web | 29. září 2016 v 19:13 | Reagovat

[1]: Zjistila jsem, že maso jím, protože mi chutná a nemohu ho jen tak vynechat. Sójové mléko mi chutná, ale teď jsem dala tofu druhou šanci a bylo mi pak celý den zle. :D Čeká na mě ještě jedno balení a nevím, co s ním udělám. Se sójou by se to nemělo přehánět, protože prý je škodlivá ve větším množství a časté konzumaci.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama